16 Φεβ 2013

Η τυφλή Billy ζητάει τη βοήθειά σας!



Η Billy βρέθηκε στην Αίγινα τυφλή και υποσιτισμένη. Ήταν μόλις τριών μήνων, τότε τον περασμένο Αύγουστο, μωρό ακόμα αλλά με φόβο που θα ταίριαζε σε αδέσποτο ζώο που έχει βασανιστεί πολύ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να ήταν διαφορετικά για ένα γατάκι που δεν έβλεπε τίποτα, που περνούσε το δρόμο προσπαθώντας μόνο με την ακοή να διαισθανθεί αν κάποιο αυτοκίνητο ερχόταν κατά πάνω του, που πάλευε να μαζέψει λίγο φαγητό από τα αποφάγια του σουβλατζίδικου εκεί κοντά, αλλά σχεδόν πάντα της το άρπαζαν οι άλλες γάτες;


          Την πήρα στο σπίτι μου, τέτοια ζωή δεν αξίζει σε κανέναν. Δεν μπόρεσε να συμβιώσει με τα άλλα μου ζωάκια, ήταν πολύ πανικοβλημένη και ως εκ τούτου άγρια. Προσπάθησα να της βρω σπίτι στην Ελλάδα, έστω κάποιον να τη φιλοξενήσει, για να εξημερωθεί με τον καιρό και να έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει μια μόνιμη οικογένεια. Δεν τα κατάφερα. Η Billy ή αλλιώς Μπιρμπίλω όπως την είχα βγάλει, αρχικά έμεινε καιρό σε κλουβί και τελικά ανέλπιδα βρέθηκε μια κυρία στη Γερμανία με μεγάλη πείρα στα τυφλά γατάκια, μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης Straywatch, η οποία την πήρε σπίτι της να την φιλοξενήσει και να την εξημερώσει με την αγάπη της. Έτσι, η Μπιρμπίλω πολιτογραφήθηκε Γερμανίδα πολίτης και μετονομάστηκε σε Billy προς χάριν ευκολίας. Όμως, πριν λίγες μέρες το ένα της μάτι υποτροπίασε και χρειάστηκε εγχείριση. Όπως καταλαβαίνετε, τα έξοδα ήταν πολλά (262 ευρώ στοίχισε η εγχείριση, για να μην υπολογίσουμε τα έξοδα της θεραπείας της μέχρι τώρα και της στείρωσής της) και δυστυχώς υπάρχει περίπτωση να προκύψουν και άλλα πρόβλήματα στην πορεία με το άλλο της μάτι (η γατούλα πάσχει από χλαμύδια, μια αρρώστεια που τη μεταδίδει στο μωρό η γάτα μάνα και αν δεν γιατρευτεί στο πρώτο δίμηνο της ζωής του με αντιβίωση οδηγεί σε νέκρωση των ματιών και σε μεγάλη μόλυνση που μπορεί να φτάσει στον εγκέφαλο).
          Ο σύλλογος, λοιπόν, και εγώ ζητάμε τη βοήθεια όποιου έχει τη μεγαλοψυχία να στερηθεί ακόμα και το πιο ελάχιστο ποσό, για να βοηθήσει τη Billy. Τα ζωάκια που φροντίζουμε είναι πολλά και οποιαδήποτε συνεισφορά είναι πολύτιμη. Για όποιον θα ήθελε να συνεισφέρει στον αγώνα μας για τη Billy, o λογαριασμός είναι στην Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός EUR 5055-024084-938 και IBAN GR59 01720550 0050 5502 4084 938.
 
Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Αλεξιάννα. Έχεις μεγάλες ευαισθησίες! Σπάνιο στην εποχή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή